LUMINA FAPTELOR BUNE

Blog ortodox spre zidire sufleteasca

RUGACIUNI DE DIMINEATA


Sculandu-ne din somn, cadem catre Tine, Bunule, si cantare ingereasca strigam Tie, Puternice: Sfant, Sfant, Sfant esti, Dumnezeule; pentru rugaciunile ingerilor Tai, miluieste-ne pe noi. Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.Din pat si din somn m-ai ridicat, Doamne, mintea mea o lumineaza, inima si buzele mele le deschid, ca sa Te laud pe Tine, Sfanta Treime; Sfant, Sfant, Sfant esti, Dumnezeule; pentru Nascatoarea de Dumnezeu, miluieste-ne pe noi. Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Fara de veste Judecatorul va veni si faptele fiecaruia se vor descoperi. Ci cu frica strigam in miezul noptii: Sfant, Sfant, Sfant esti, Dumnezeule; pentru Nascatoarea de Dumnezeu, miluieste-ne pe noi. Doamne miluieste (de 12 ori).

Din somn sculandu-ma, multumescu-Ti Tie, Prea Sfanta Treime, ca pentru multa bunatatea Ta si pentru indelunga rabdarea Ta, nu Te-ai maniat pe mine, lenesul si pacatosul, nici nu m-ai pierdut pentru faradelegile mele, ci ai facut iubire de oameni dupa obicei; si intru deznadajduire zacand eu, m-ai ridicat, ca sa manec si sa slavesc puterea Ta. Deci, lumineaza-mi ochii gandului, deschide-mi gura ca sa invat cuvintele Tale, sa inteleg poruncile Tale, sa fac voia Ta, sa-Ti cant intru marturisirea inimii si sa laud preasfant numele Tau: al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu