LUMINA FAPTELOR BUNE

Blog ortodox spre zidire sufleteasca

PATIMA FUMATULUI

O femeie vroia foarte mult sa se lase de fumat.
Nu stia cum, incerca prin mai multe metode, medicamente dar nu reusea.
Intr-o zi a pus gand bun in inima ei, s-a dus la duhovnicul ei si i-a cerut un sfat, i-a cerut sa o ajute ca sa se poata lasa de fumat. Acesta i-a spus multe lucruri legate de acest pacat, dar la urma i-a spus si sa se duca sa faca piata dar sa evite sa cumpere tigari.
A incercat de multe ori femeia acest lucru, prin post si prin rugaciune, dar vointa ei nu era suficienta. Intr-o zi 5,in alta zi 3 tigari..si tot asa.
Dar iata ca dupa ceva timp femeia, in timp ce se afla la cumparaturi, a vazut un magazin si si-a pus in minte sa-si mai cumpere un pachet de tigari.
In acea clipa si-a amintit de copii ei, si a ales sa le cumpere ceva, ca ei sa se bucure.

A cumparat, apoi iar i-a venit gandul de a mai cumpara un pachet de tigari, insa atunci si-a adus aminte de nepotii sai, si le-a cumparat fructe ca si ei sa se bucure.
Atunci femeia a vazut cata nevoie au cei dragi de ea, cate lucruri se pot cumpara si cum tigarile pot fi alungate din viata ei. Mai folos iti este a bucura pe ceilalti, ca si ei sa se bucure de tine, decat sa te distrugi! In cele din urma, femeia renuntase la fumat definitiv, insa doar prin ascultare, rugaciune si prin nadejdea in Dumnezeu a reusit sa se abtina de la acest pacat.
Daca am avea si noi acestea l-am vrea din nou pe Duhul Sfant in inimile noastre.
Daca tinerii ar avea un duhovnic, ar avea speranta, nadejde, atunci s-ar abtine de la acest pacat, si de la multe altele. “Cereţi şi vi se va da; căutaţi şi veţi găsi; bateţi şi vi se va deschide.

Căci ori şi cine cere, capătă; cine caută, găseşte; şi celui ce bate, i se deschide.” Dumnezeu se bucura pentru orice intoarcere a noastra, se bucura cand renuntam la un anumit pacat, dar se bucura si mai mult cand noi Îl dorim in viata noastra! Sa incercam sa trecem peste toate nevoile, peste intristarile si necazurile noastre, sa evitam pacatul.
Sa nu ne facem fii ai pacatului, ci fii ai lui Dumnezeu, precum a spus si Mantuitorul.

Dar veti spune “cum sa trecem peste atatea, mai ales in vreme de nevoie, cum sa evitam pacatul..alcoolul, bautura, desfranarea si toate celelalte.Este scris in Biblie.[Evrei 4:16]. Să ne apropiem dar cu deplină încredere de scaunul harului, ca să căpătăm îndurare şi să găsim har, pentru ca să fim ajutaţi la vreme de nevoie.
Rugandu-ne Domnului, cu siguranta el ne va da puterea sa trecem peste acestea, sa lasam fumatul alcoolul, si sa-i multumim Domnului pentru binefacerile sale!
Asa, Duhul cel Sfant se va intoarce intru noi si va salaslui in inimile noastre, insetate de pace si bucurie.AMIN

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu