LUMINA FAPTELOR BUNE

Blog ortodox spre zidire sufleteasca

BISERICA- LOCUL UNDE SE INFAPTUIESC MINUNI



O, sfântă biserică! Ce bine, ce dulce e să se roage în tine omul! Căci unde este rugăciunea înflăcărată, dacă nu între zidurile tale, înaintea prestolului Dumnezeiesc şi înaintea fetei Celui ce şade pe dânsul?
Cu adevărat, sufletul se topeşte de umilinţa rugăciunii şi lacrimile curg pe faţă precum apa. Dulce e să te rogi pentru toată lumea.
Iubesc să mă rog în biserică, mai ales în sfântul altar, la jertfelnicul lui Dumnezeu, fiindcă în biserică mă schimb în chip minunat prin harul lui Dumnezeu; în rugăciunea de pocăinţă şi umilinţă cad de pe sufletul meu spinii şi lanţurile patimilor şi mă uşurez atât de mult; toată vraja, tot farmecul patimilor piere şi sunt ca mort pentru lume, iar lumea cu toate bunătăţile ei este ca moartă pentru mine; eu prind viaţă în Dumnezeu şi pentru Dumnezeu, doar pentru Dumnezeu, şi mă pătrund de El cu totul şi sunt un duh cu El; mă fac ca un copil mângâiat pe genunchii mamei, inima mea este atunci plină de pace preacerească, dulce; sufletul se luminează cu lumină cerească; atunci vezi totul limpede, vezi totul după adevăr, simţi prietenie şi dragoste către toţi, chiar şi către vrăjmaşi, cărora lesne le găseşti dezvinovăţire şi pe care îi ierţi cu drag.
O, ce fericit este sufletul cu Dumnezeu! Biserica este cu adevărat rai pământesc.Acolo ma rog pentru necazurile voastre dragii mei,pentru izbavire de toate patimile,pentru liniste si pace in tara...acolo e locul unde se infaptuiesc minuni ...AMIN

1 comentarii:

... in pomelnice nu adaug...niciodata Norocul..dar clar in ziua de zi cu zi..este des uzitat...dar putini, uite ca stim, povestea!!! Multumim, Parinte!

http://dorsidor.weblog.ro/

 

Trimiteți un comentariu