LUMINA FAPTELOR BUNE

Blog ortodox spre zidire sufleteasca

HOROSCOPUL SAU ORTODOXIA ?


Multă lume citeşte horoscopul în ziare, pe net, la televizor, în staţia de metrou… Oare de cine sunt făcute aceste horoscopuri ? Sunt sute de variante de horoscop într-o zi. Sunt oare jurnaliştii şi astrologi ? oare toţi “citesc în stele” ?


Aşa se fac horoscopurile în toate publicaţiile… invenţii rapide, adaptate cât mai mult aspectelor foarte practice ale vieţii, care vizează pe toată lumea ,serviciu, casă, partener, bani, prieteni…etc ca să se poate plia pe cât mai multe persoane şi să poată părea mai veridic.
Aşa fiind lucrurile dacă sunt câteva sute de ziare în România, câteva sute de reviste şi câteva sute de site-uri de internet, s-ar putea ca într-o zi să am mai mult de o mie de previziuni ale unei zodii într-o zi….care normal că nu se potrivesc unele cu altele, ci toate sunt scoase “din burtă.” Păi pot să-mi fac şi eu un horoscop dacă vreau! Pot să-mi fac un horoscop pe toată luna, sau pe tot anul, că nu pare dificil… o zi scriu de bine, una de mai rău, ca să fie un echilibru… şi gata. E simplu!
Horoscopul este doar o iluzie a ceea ce ar putea fi….n-are nicio legătură cu realitatea, este citit de multi oameni aşa “for fun”, astfel din pacate irosindu-si viata.
De cât să caut o previziune frumoasă în horoscop astăzi, care sigur nu se va împlini, mai bine îl rog pe Bunul Dumnezeu să-mi ajute. De ce să visez la ceea ce vreau în loc să-i cer Lui în fiecare dimineaţă?!
Ortodoxia şi horoscopul n-au nicio legătură, Ortodoxia e Adevărată în fiecare aspect al vieţii noastre şi o vom trăi aşa până la sfârşitul veacului împreună cu Dumnezeu iar horoscopul e o minciună, o joacă de copii care-L elimină în mod viclean pe Dumnezeu din schema vieţii. Oricât de nevinovat ar părea, horoscopul este o închinare la idoli.
Horoscopul în Ortodoxiei este de fapt păcatul în Ortodoxie.
Horoscopul e un păcat şi trebui mărturisit, e un început de necredinţă, e întoarcerea spatelui lui Dumnezeu…. E o ruşine să te-mpărtăşeşti cu Trupul şi Sângele Domnului iar a doua zi să cauţi să citeşti previziunile diavolului.AMIN

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu