LUMINA FAPTELOR BUNE

Blog ortodox spre zidire sufleteasca

AVEM TRUPUL FRUMOS SI SUFLETUL MORT...



La arătare totul e frumos, dar înăuntru, gol. Caci mandrindu-ne cu trupul nu dobandim bucurie sau plinatate, ci golirea bunatatii din suflet. Si putem spune ca nu suntem impliniti atunci cand aratam bine, ci doar atunci cand suntem apreciati pentru ceea ce suntem cu adevarat inauntrul nostru. Si fara frumusetea sufletului, nimeni nu este apreciat cu adevarat.
Cand ne mandrim cu trupurile noastre, sufletul devine mort.
Ne ingrijim deseori de aspectul fizic, de aspectul exterior si nu de cel interior. Suntem nemultumiti de felul in care ne-a plasmuit Dumnezeu in pantecele mamelor noastre, si incepem sa ne creem singuri o imagine pe care ceilalti sa o aprecieze, eventual, sa o admire. Mai ales tinerii, sunt atat de preocupati de acest aspect, incat au uitat ca frumusetea chipului vine din interior, vine din inima.

Credeti ca toate produsele de infrumusetare, tot ceea ce vedeti la televizor sau pe internet, va ajuta sa imbunatatiti ceva? Machiajul pentru mine este o masca. O masca ce acopera toate “defectele”. Dar care “defecte”, stau si ma intreb?!Suntem facuti dupa chipul si asemanarea Lui Dumnezeu iar in Dumnezeu nimic nu este urat.
Dar sa nu credem ca cel ce este frumos, pacatuieste. Sa credem insa ca cel ce se infrumuseteaza pacatuieste, caci precum arata Creatorul asa trebuie sa arate si chipul omului. S-au inventat numeroase emisiuni in care rolul principal il are “operatia estetica”, insa aceasta nu are si un rol pozitiv. Iar revin la afirmatia facuta in randurile anterioare, si anume ca nu suntem multumiti cu ceea ce El ne-a dat. De aceea apelam la “ingrijirea trupeasca” prin fel si fel de interventii.
Sa ne amintim cat de mult rau facem celor nevoiasi din jurul nostru, caci pe cand noi irosim bani pe infrumusetarea lutului propriu, altii de langa noi mor de foame, lipsuri si de boli netratate. Aceasta din cauza ca iubirea crestineasca ce trebuia sa le-o daruim, s-a transformat in iubirea propriului trup. Iata cum iubirea de sine, loveste in aproapele pana la moartea lui trupeasca. Iata cata milostenie am putea face cu banii pe care ii risipim pe trupul nostru degeaba!
Sa ne impodobim sufletele asadar si sa-L slavim pe Domnul, caci frumusetea trece ca roua pe pamant ...sa fim frumosi la suflet si sa ne vedem la poarta raiului cu totii cum spunea Parintele Cleopa.AMIN

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu