LUMINA FAPTELOR BUNE

Blog ortodox spre zidire sufleteasca

SFATURI PENTRU TINERELE FETE CARE VOR SOTI SAU PRIETENI BUNI


Fiţi încrezătoare că Dumnezeu are un dar special pentru voi şi aşteptaţi să-l primiţi când Domnul va hotarî. Rugaţi-vă pentru cel ce Domnul vi-l va dărui şi fiţi-i fidele chiar dinainte de a-l cunoaşte!
Când căutaţi îndelung privirile unui băiat, le veţi întâlni, dar le veţi interpreta greşit, vă veţi face visuri, veţi dori, veţi scrie mesaje. Orice mic semnal îl veti amplifica…veţi căuta ,,dovezi ” de iubire in nimicuri când cel de care v-aţi îndrăgostit nu dă niciun semnal!
O greşeală capitală! Nu fata face primul pas, nu e normal! Iniţiativa în relaţie trebuie să o aibă băiatul, pentru că el va fi capul familiei. El trebuie să îşi asume responsabilitatea! Pe de altă parte, ştiu din cele relatate de băieţi, că nu le plac fetele cu iniţiativă în începerea unei relaţii!
Ca să nu vă faceţi speranţe deşarte, îndrăgostindu-vă de cel care nu este ales de Domnul, am un sfat: Nu priviţi! Eva, stramoaşa voastra, a privit, a analizat fructul oprit, a văzut că e bun de mâncat… şi aşa a greşit. Rugaţi-vă! Cereţi părinţilor să se roage şi aşteptaţi în linişte ca Domnul să vă pună faţă în faţă. Vă veti recunoaşte repede! Veţi avea convingere suta la suta şi unul şi celălalt, şi părinţii, şi fraţii şi prietenii că voi doi formaţi întregul. Să nu porniţi la drum cu nici cea mai mică îndoială, ci cu credinţă!
Ziceam mai sus că Domnul vă va da un dar. Mă gândesc acum la ceva şi mai frumos: în toată această perioadă de aşteptare, desăvârşiţi-vă sufleteşte ca să fiţi voi un dar pentru mirele dăruit de Domnul! Ţeseţi zi şi noapte la ,,rochia de mireasă” a sufletului vostru!
Lasati ca povestea de dragoste a vietii voastre sa o scrie Dumnezeu.AMIN

1 comentarii:

Sa stiti ca apreciez faptul ca scrieti din suflet, chiar si pentru tanara generatie! Fiti binecuvantat!

 

Trimiteți un comentariu