LUMINA FAPTELOR BUNE

Blog ortodox spre zidire sufleteasca

Programul social “Braţele părinteşti” în Episcopia Huşilor

În perioada 20 octombrie – 1 noiembrie 2010, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Corneliu al Huşilor, în Episcopia Huşilor a debutat programul social “Braţele părinteşti”.

Cu acest prilej, prin intermediul Sectorului Social-filantropic şi misionar al eparhiei au fost achiziţionate şi oferite haine şi încălţăminte pentru sezonul rece de iarnă, la un număr de 72 de copii de vârstă şcolară, cu rezultate bune la învăţătură, provenind din familii sărace şi cu mulţi copii.
Programul “Braţele părinteşti” are drept obiectiv reducerea abandonului şcolar în rândul categoriilor sociale defavorizate şi este sprijinit financiar de Episcopia Ortodoxă Română a Italiei.
Programul constă în adopţia de la distanţă a 72 de copii de vârstă şcolară, care frecventează biserica, din diferite parohii din judeţul Vaslui.
Prin intermediul acestui program, fiecare copil primeşte un ajutor financiar de 50 euro/lună, constând în bunuri de maximă necesitate, până la sfârşitul anului şcolar 2010-2011.
Totodată, în data de 20 octombrie 2010, copiii din zona municipiului Huşi s-au întâlnit la reşedinţa episcopală cu Preasfinţitul Parinte Corneliu, care le-a explicat programul social în care sunt implicaţi, adresând mulţumiri Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei şi Întâistătorului ei, Preasfinţitul Părinte Siluan. La finalul întâlnirii, Preasfinţia sa a îndemnat la o viaţă duhovnicească autentică pe copiii şi părinţii prezenţi, îndemnându-i să rămână fii credincioşi a Bisericii.

Sursa
Episcopia Husilor

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu