LUMINA FAPTELOR BUNE

Blog ortodox spre zidire sufleteasca

Rugaciunea unei sotii pentru sotul sau

“O, Doamne Preabunule, Tu mi-ai dat un sot al zilelor mele pe pamant, partas sortii mele si sprijinul meu in timpul calatoriei acestei vieti.
Fa sa cunosc ca el este cel ce ingrijeste de mine si sa nu intristez zilele lui niciodata, nici sa fiu nemultumitoare catre acela care, cu toate puterile sale ma ingrijeste si ma sprijineste.
Fa-ma supusa si indatoritoare, ca nu printr-o purtare necuviincioasa, sa-i adaug la osteneli si sa-i amaresc painea ce o castiga pentru mine si copiii sai.
Izvorule al intelepciunii, lumineaza-ma sa cunosc toate virtutile casniciei si sa pastrez, printr-o inteleapta chivernisire, ceea ce el aduna prin sudoarei fetei sale si cu osteneli.
Ajuta-mi ca prin supunere, prin dulceata purtarii mele, prin rabdarea si dragostea mea, sa incununez zilele lui cu flori si cu bucurii, sa impart cu el, fara cartire, toate loviturile sortii si sa-i fiu tovarasa nedespartita, precum in fericire, asa si in nefericire.
Pazeste-ma de impodobire necumpatata si de necuviinte, in care cad femeile care nu cunosc pretul unui sot bun si pun toata fericirea lor in podoabe si in petreceri zgomotoase si desarte, ce trag dupa sine neintelegerea, dezgustul si mii de nefericiri.
Ajuta-mi sa ma deprind la toate virtutile care fac podoaba femeii, pentru ca, daca varsta sau bolile imi vor ridica floarea frumusetii si a tineretii, sa-mi ramana o inima care sa fie vrednica de dragostea si cinstea sotului si a fiilor mei si sa le dau buna pilda, intarindu-i in puterea virtutii.
Asculta Preabunule, umilit glasul meu si trimite binecuvantarea Ta asupra zilelor noastre. Amin.”


Rugaciune de mare folos culeasa din “Cartea de rugaciuni” tiparita la Editura Agapis cu binecuvantarea Prea Sfintitului Calinic Episcop al Argesului.
Doamne ajuta.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu