LUMINA FAPTELOR BUNE

Blog ortodox spre zidire sufleteasca

Proiectul social-filantropic “Braţele părinteşti” în Episcopia Huşilor

În Episcopia Huşilor, va avea loc astăzi o nouă etapă a programului 'Braţele părinteşti'. 
Programul se va derula prin intermediul Sectorului social-filantropic şi misionar al eparhiei, cu binecuvântarea Preasfinţitului Corneliu, Episcopul Huşilor. Copiii care provin din familii sărace şi care au rezultate bune la şcoală vor primi daruri. 'Prin intermediul acestui program, fiecare copil primeşte un ajutor financiar de 50 de euro pe lună până la sfârşitul anului şcolar 2011-2012. 
Cei 58 de copii, beneficiari ai proiectului, se vor întâlni astăzi cu PS Corneliu, la Reşedinţa episcopală din Huşi. Episcopul Huşilor va oferi copiilor beneficiari bursa pentru lunile noiembrie şi decembrie. Preasfinţia Sa va adresa un cuvânt de binecuvântare copiilor şi părinţilor care îi vor însoţi pe aceştia', a spus pr. Marin Tudorică, secretar eparhial al Episcopiei Huşilor. 
Proiectul 'Braţele părinteşti' are drept obiectiv reducerea abandonului şcolar în rândul categoriilor sociale defavorizate, fiind finanţat de Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, prin părinteasca purtare de grijă a PS Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei.
Programul constă în adopţia de la distanţă a unui număr de copii de vârstă şcolară care frecventează biserica din diferite parohii din judeţul Vaslui. 

Sursa episcopiahusilor.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu