LUMINA FAPTELOR BUNE

Blog ortodox spre zidire sufleteasca

INTAMPLARE ADEVARATA...

" Unii cred ca, daca merge unul din casa la Sfanta Biserica ii iarta Dumnezeu si pe ceilalti care n-au vrut sa mearga, dar se inseala amarnic.
Asa era intr-un sat o crestina care nu lipsea duminica de la biserica, dar sotul ei nu vrea sa mearga, desi era un om cu frica de Dumnezeu Se ferea sa nu faca rau la nimeni, si se ruga si el acasa.
Cand il ruga sotia sa mearga la biserica, ii raspundea: "Nu te duci tu si pentru mine, la ce sa mai merg si eu!?” Dar ea se ruga cu lacrimi si cu metanii ca sa mearga si sotul ei la biserica. Si iata ca Dumnezeu i-a auzit rugaciunea dandu-i un vis cu talc sotului ei: Parca murisera amandoi si mergeau pe o pajiste verde.

 Mergand asa mereu si tot urcand prin locuri necunoscute, au ajuns la portile unei cetati frumoase care ,deodata se deschid ...si apare un inger luminat.
Ingerul pofteste pe sotie inauntru... Cand a vrut sa paseasca si barbatul,ingerul l-a oprit zicand: "Nu e nevoie sa mai intri si tu, ca intra sotia si pentru tine aici! Tu pleaca de-aici !” Si a inchis portile.
Cand s-a vazut singur, a inceput sa planga caindu-se ca a pierdut raiul. In acest zbucium s-a trezit, s-a inchinat si a zis: "Bine ca a fost un vis!” A sculat-o pe sotie, i-a povestit visul si de acum nu mai zicea sa se duca ea si pentru el. De multe ori pleca el chiar inaintea ei la biserica.
Si iata cum Bunul Dumnezeu l-a ajutat , intorcandu-l printr-un vis asa de simplu.
Si cand ne gandim cat de multe femei crestine au aceasta durere ca nu vin si sotii lor la biserica ?!!! ..."

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu