LUMINA FAPTELOR BUNE

Blog ortodox spre zidire sufleteasca

Arhiepiscopia Bucureştilor oferă hrană şi cazare pelerinilor la sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou

"Ne-am îngrijit, ca de obicei la cele două licee, Colegiul Naţional Mihai Eminescu şi Liceul Ion Creangă, în sălile de sport, să fie amenajate spaţii pentru cazare. În acest sens avem 250 de saci de dormit şi patru sute de paturi cu pături. În acelaşi timp, s-a hotărât ca absolut toate bisericile din jurul Catedralei patriarhale şi preoţii să facă pastoraţie cu pelerinii care vor să vină să se închine la sfintele moaşte. Avem pregătite 40 000 de sarmale, apă, ceai, cafea şi fiecare protoierie va face prin parohiile aferente, până la 6 000 de pachete, cu hrană atât de post, cât şi de dulce, aducându-le şi prin Sectorul social-filantropic. Părintele Consilier Cornel Ilie va merge cu mâncare şi va împărţi la fiecare pelerin aşezat la rând", a declarat părintele Ioan Iordache, Vicar Administrativ al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Crucea Roşie va sprijini acţiunile de distribuie a alimentelor şi se va implica în ajutarea celor cu probleme de sănătate.
Mai multe detalii a oferit, Venera Vasiliu, directorul filialei Sectorului 4 a Crucii Roşii: "Crucea Roşie va veni cu primul ajutor, în primul rând, iar după aceea vom oferi ceai cald tuturor persoanelor care vor participa. Vor fi între 50 şi 70 de voluntari care vor intra în acţiune".

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu