LUMINA FAPTELOR BUNE

Blog ortodox spre zidire sufleteasca

Evanghelia Duminicii a XXI-a după Rusalii (Pilda semănătorului) Luca 8, 5-15

Zis-a Domnul: ascultaţi pilda aceasta: a ieşit semănătorul să semene sămânţa sa.
Şi, semănând el, o parte a căzut lângă drum şi a fost călcată cu picioarele şi păsările cerului au mâncat-o.
Altă parte a căzut în loc pietros şi, dacă a răsărit, s-a uscat pentru că nu avea umezeală.
Altă parte a căzut în mijlocul spinilor şi spinii, crescând odată cu ea, au înăbuşit-o.
Iar altă parte a căzut în pământul cel bun şi, crescând, a făcut rod însutit. După ce a spus acestea, a strigat: cine are urechi de auzit să audă!
Dar ucenicii Lui L-au întrebat: ce înseamnă pilda aceasta? Atunci El a răspuns: vouă vă este dat să cunoaşteţi tainele împărăţiei lui Dumnezeu, dar celorlalţi în pilde, pentru ca, văzând, să nu vadă, şi auzind să nu înţeleagă. Iar pilda aceasta înseamnă: sămânţa este cuvântul lui Dumnezeu.
Iar cele de lângă drum sunt cei care aud cuvântul, dar vine diavolul şi ia cuvântul din inima lor, ca nu cumva, crezând, să se mântuiască.
Cele din loc pietros sunt aceia care, auzind cuvântul, îl primesc cu bucurie; dar aceştia nu au rădăcină, ci cred până la o vreme, iar în vreme de ispită se leapădă.
Cele căzute între spini, aceştia sunt cei care aud cuvântul, dar umblând sub povara grijilor, a bogăţiilor şi a plăcerilor vieţii acesteia, se înăbuşă şi nu rodesc desăvârşit.
Iar cele din pământ bun, aceştia sunt cei care, cu inimă curată şi bună, auzind cuvântul, îl păstrează şi fac rod prin răbdare. După ce a spus acestea, a strigat: cine are urechi de auzit să audă.

1 comentarii:

Doamne ajuta!


Sunt administratorul magazinului online de carti si obiecte bisericesti al Arhiepiscopiei Craiovei.


Va rog mult, daca doriti, treceti-ne si pagina noastra in lista dv de Blogroll.


Daca sunteti de acord, numele link-ului sa-l treceti: Magazin Online de Carti si Obiecte Bisericesti; iar link-ul catre care sa se genereze pagina este: http://arhiepiscopiacraiovei.ro/


Este, dupa parerea mea, cel mai bun site de vanzare de carte religioasa, in sensul ca are categorisirea cartilor foarte bine facuta, cu diverse categorii; fiecare carte are descriere, astfel incat cititorul isi poate face o imagine de ansamblu asupra continutului cartii, iar toate cartile au descriere, nu este un simplu citat; preturile cartilor nu sunt mai scumpe decat media de pe piata; nu contine carti dubioase (eretice, etc); Clientul este contactat pentru confirmarea comenzii in mai putin de o ora din momentul in care a facut comanda (de luni pana vineri intre 8-16); Transportul se poate face prin posta romana sau curierat rapid, in functie de dorinta clientului.


Va rog, aruncati o privire prin el…


Va multumesc!

 

Trimiteți un comentariu