LUMINA FAPTELOR BUNE

Blog ortodox spre zidire sufleteasca

DESPRE SF.TAINA A CUNUNIEI


Sfânta Taina a Cununiei este acea Taina prin care doi tineri, bărbat si femeie care se iubesc sunt binecuvantati de către Dumnezeu pentru a deveni un tot.



Familia este ca un triunghi. Din Dumnezeu care este deasupra tuturor, porneşte o latura spre bărbat si o alta spre femeie, aceştia fiind uniţi intre ei prin cea de a treia latura. Numai comunicarea in iubire a celor trei laturi: Dumnezeu-bărbat, Dumnezeu-femeie, bărbat-femeie, poate asigura fericirea intr-o familie, mai ales daca este creştina.


Privind in societate putem observa patru tipuri de casnicii:


-primul tip de căsnicie este unul contra altuia, întocmai cum este câinele cu pisica. Mereu certuri, mereu gâlceava, mereu război. Acestora le lipseşte legătura cu vârful triunghiului, cu Dumnezeu.


-al doilea tip de căsnicie este unul lângă altul, ca doua sloiuri de gheata, care stau lipite unul de altul, fara sa se poată încălzi si fara a fi fericiţi. El are banii lui, camera lui, prietenii lui si ea de asemenea pe ai ei. Aceasta este o căsnicie fara iubire, deci fara de Dumnezeu.


-al treilea tip de căsnicie este unul cu altul, ca doi boi uniţi prin jugul muncii si al sanatatii. Câta vreme sunt sanatosi si muncesc cu folos, e bine si sunt multumiti. Dar când unul dintre ei cade pe brazda, atunci celalalt îl paraseste si-si căuta alt tovaras de jug.


-al patrulea tip de căsnicie este unul pentru altul. Aici laturile triunghiului sunt unite si comunica intre ele. El traieste numai pentru scumpa lui soţie, iar ea numai pentru soţul drag. Sunt credincioşi, se roagă si se ajuta unul pe altul, cum se ajuta mâinile intre ele.


Cununia nu este o joaca de copii ci este ceva serios, ceva dumnezeiesc pentru ca prin Taina Cununiei cei doi devin un trup, si sunt binecuvantati sa nască copii, continund astfel opera de creaţie a lui Dumnezeu.AMIN!



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu