LUMINA FAPTELOR BUNE

Blog ortodox spre zidire sufleteasca

DRAGOSTE INAINTE DE CASATORIE

Eu cred că astăzi e deja o legendă când mai auzi pe cineva că vrea să facă dragoste, doar cu persoana iubită, numai după ce se căsătoresc. Până acum 20 de ani nu era un mit ci era ceva normal şi foarte frumos. Astăzi din cauza televiziunii, a presei şi mai ales a publicităţii am fost bombardaţi cu modul de viaţă al americanilor şi cel al europenilor occidentali în care vedem că pentru ei căsătoria nu mai reprezintă mare lucru şi cum tinerii au început să facă dragoste înainte de căsătorie consumându-se unul pe altul din dorinţa de a obţine plăcere.
A face dragoste înainte de căsătorie e un păcat şi păcatul este pedepsit de Dumnezeu mai devreme sau mai târziu, asta în cazul când nu este mărturisit. Păcatul e pedepsit pentru că el afectează în acelaşi timp mai multe persoane iar indirect afectează pe toţi oamenii. De aceea s-a ajuns astăzi ca o femeie care se căsătoreşte, să se fi culcat cu mai mulţi bărbaţi înainte, lucru care va afecta viaţa ei de familie, a soţului şi a copiilor ei. Iată cum acest păcat răneşte cele mai dragi persoane din viaţa noastră! Cine ar fi fericit cu gândul că soţul (sau soţia) şi-a impărţit trupul şi intimitatea cu altcineva înainte de căsătorie?
Astăzi tinerii care n-au făcut dragoste niciodată sunt complexaţi în faţa celorlalţi şi se simt inferiori. Pentru că simt o presiune din partea prietenilor, din partea televiziunii şi a afişelor cu mesaje sexuale de peste tot şi vor să fie şi ei în rând cu ceilalţi şi caută să “cunoască” cât mai repede pe cineva.
Nu le spune nimeni că a face dragoste, nu e ca-n filmele romantice de la Hollywood, şi ca-n reclamele senzuale la ciocolată. Nu le vorbeşte prea multă lume despre eşecurile lamentabile ale tinerilor care au făcut dragoste după ce s-au cunoscut de 2-3 săptămâni şi nici de consecinţele ce vin după aceea. Ei doar sunt învăţaţi că trebuie să facă dragoste încă de la 14-15 ani.
Din proprie experienţă vă pot spune că doi tineri îndrăgostiţi care nu fac dragoste înainte de căsătorie se-nţeleg mult mai bine decât dacă ar fi făcut şi nu se plictisesc unul de celălalt, vor mereu să se vadă, vor mereu să stea împreună unul cu celălalt şi se au în gând unul pe altul mereu. Sunt bucuroşi când sunt împreună şi se alintă mai des, se uită cu drag unul la altul, li se citeşte bucuria pe faţa lor.
Lucrurile stau cu totul altfel la cei care deja s-au “cunoscut”, ei afişându-se mai maturi şi nu se mai arată aşa de interesaţi unul de celălalt, nu se mai alintă aşa des şi pe undeva se vede o stare de monotonie în relaţia lor. Nu mai există între ei taina aceea frumoasă care se descoperă doar după ce Dumnezeu prin energia (harul) Lui îi uneşte şi-i face un trup, exact aşa cum era omul creat de la începutul lumii.
“Şi a făcut Dumnezeu pe om după chipul Său; după chipul lui Dumnezeu l-a făcut; a făcut bărbat şi femeie.” (Fc.1,27)
Am trăit şi am văzut că tinerii care nu-L supără pe Dumnezeu făcând păcatul acesta, primesc mare ajutor în timpul vieţii şi sunt foarte fericiţi în sânul familiei lor. Pe când cei care au făcut dragoste şi nu s-au temut de consecinţele păcatului, suferă chiar în viaţa de familie ajungând să nu se înţeleagă bine cu soţul sau soţia, sau nu pot avea copii, se plictisesc şi vor să cunoscă pe altcineva, sau ajung să le pară rău că s-au căsătorit, şi multe altele.
Consecinţele păcatului nu se observă câteodată imediat la tinereţe, dar mai târziu ele sunt greu de suportat. Dragostea înainte de căsătorie este desfrânare pentru că nu este ancorată în veşnicie, pentru că cel care vrea să se culce cu o fată caută doar plăcerea imediată şi nu este pregătit să stea lângă acea femeie pentru toată viaţa, şi o poate părăsi când vrea fără să suporte consecinţele.
Sfinţii ne spun că plăcerea relaţiei intime dintre un bărbat şi o femeie a fost lăsată de Dumnezeu pentru a ne încuraja să facem copii şi să ne bucurăm de ei. Relaţia de dragoste dintre un bărbat şi o femeie implică şi responsabilitate nu numai plăcere. Cine fuge de responsabilitate şi fură doar plăcerea la un moment dat va suporta consecinţele iresponsabilităţii.AMIN

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu