LUMINA FAPTELOR BUNE

Blog ortodox spre zidire sufleteasca

CUM SCAPAM DE VRAJI

Cei ce trăiesc în păcat
Din experienţa Bisericii noastre cunoaştem că cei ce fac păcate, mai ales cei ce sunt robiţi patimilor trupului, sunt expuşi magiei. Cu alte cuvinte, păcatele lor îi dezarmează complet, ei dându-se poftelor diavolului. Dar dacă purtaţi o cruce, dacă va închinaţi sfintelor moaşte sau dacă aveţi o Evanghelie acasă, cum vă poate afecta magia?
Fiindcă Iulian Apostatul şi-a făcut semnul crucii cu mâinile curate, dracii care-l atacau la porunca vrăjitorului s-au împrăştiat ca fumul. Dar dupa ce a macelarit un copilas, dupa ce i se spusese sa faca asa de catre vrajitor si isi spalase mainile in sange, nu mai conta de cate ori isi facea semnul crucii. N-a avut nici un efect, iar dracii l-au infrant. Pacatul lui il facuse nevrednic de paza dumnezeiasca. De aceea, daca savarsiti pacate de moarte, atunci nici moastele, nici crucea, nici Evanghelia nu vor folosi la nimic impotriva magiei.
Participarea neregulată la Biserică şi împărtăşirea rară
Participarea la biserica. La Dumnezeiasca Liturghie, oamenii care sunt demonizati urla: "Ard, ard." Din ce pricina ard? Este din pricina dumnezeiescului har, care la Liturghie se revarsa ca o apa. Deci Dumnezeiasca Liturghie este foc care-l arde pe diavol (si farmecele lui). Astfel ca oamenii care nu participa regulat la biserica pot fi afectati de farmece. Iata de ce: insusi diavolul, la o adunare a ocultistilor, le-a interzis sa participe la Dumnezeiasca Liturghie. Sfantul Macarie Egipteanul i-a spus unei femei careia i se facuse farmece sa nu lipseasca niciodata de la Biserica.
Impartasirea neregulata. "Vrajile se prind de tine deoarece nu te-ai impartasit de cinci saptamani", i-a spus Sfantul Macarie acelei femei amintite mai sus. "Deci, daca va impartasiti rar, ii dati diavolului un bat cu care sa va bata." Rugaciunile inainte de Sfanta Impartasanie spun: "Ca nu cumva indepartandu-ma prea multa vreme de impartasirea de Tine, sa fiu prins de lupul cel intelegator."
Ce-i de făcut ?
Tot cel "vrajit" trebuie: sa se departeze de pacat, sa se duca la biserica, sa se spovedeasca si sa se impartaseasca cu Sfintele Taine, sa bea agheasma in fiecare zi, sa se roage si sa tina post regulat, sa i se citeasca rugaciunile de exorcizare (Molitfele Sfantului Vasile, etc.) o data pe saptamana. Numai astfel poate fi biruita vraja si arsa ca paiele.AMIN

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu